Lime/kokos chicken nuggets med blomkålsmos

Middagstips till helgen och en riktig smaksensation för dig som tycker om kokos.

Ingredienser 3 port.

Middagstips till helgen och en riktig smaksensation för dig som tycker om kokos.

Ingredienser 3 port.

300 gram kycklingfilé
1 pressad lime
Rivet skal från 1/2 lime
1-2 dl kokos
1 ägg
salt/peppar
Kokosolja att steka i

Till blomkålsmoset

1 blomkålshuvud
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
salt/peppar

Chicken nuggets
Pressa hela limen och riv skalet från ena halvan av frukten, blanda i en skål med ägget och tillsätt salt & peppar. Skär kycklingen i ganska små bitar. Häll upp kokosen på en platt tallrik. Doppa kycklingbitarna i limeblandningen och vänd de sedan i kokosen. Stek på hög temperatur i två teskedar kokosolja.

Blomkålsmos
Dela blomkålshuvudet i små buketter och koka några minuter i saltat vatten. Häll av vattnet från blomkålen och lägg i en vitlöksklyfta samt basilikan. Mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

sites/default/files/DSC_0379.JPG

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer