Löpband i lutning – och hålla i sig. Till vilken nytta?

Väldigt ofta, säg minst 5 gånger per dag ser jag detta fenomen på gymmet. Gång på löpband i lutning – och hålla i sig. Till vilken nytta egentligen? Nej, just det, ingen alls. Då kan man lika gärna gå på bandet utan lutning för att också arbeta med armarna. Tänk dig att du ska gå upp för en brant backe, men istället för att pendla med armarna och faktiskt jobba dig uppåt är det någon som står på toppen med ett långt rep som du håller i och tar hjälp av för att komma upp för backen. Dessutom lutar du dig lite bakåt för att helt enkelt kunna gå så rakt som möjligt.

Väldigt ofta, säg minst 5 gånger per dag ser jag detta fenomen på gymmet. Gång på löpband i lutning – och hålla i sig. Till vilken nytta egentligen? Nej, just det, ingen alls. Då kan man lika gärna gå på bandet utan lutning för att också arbeta med armarna. Tänk dig att du ska gå upp för en brant backe, men istället för att pendla med armarna och faktiskt jobba dig uppåt är det någon som står på toppen med ett långt rep som du håller i och tar hjälp av för att komma upp för backen. Dessutom lutar du dig lite bakåt för att helt enkelt kunna gå så rakt som möjligt. Hela effekten av att gå i lutning försvinner. 

Om nu tanken med att gå i lutning på band är för att öka effekten av träning för sätet så håll för tusan inte i dig. Då ger promenaden till gymmet dig garanterat mer effekt!

Ha en riktigt bra tisdag!

sites/default/files/treadmill.jpg

No Comments Yet

Comments are closed