hälsoglädjen Den Sanna Glädjen

Supergoda banan- och morotsmuffins

Måste bara tipsa om dessa goda muffins jag bakade förra helgen då vi hade släktfika i och med min kommande födelsedag, i morgon. Hoppsan, fyller vid 27 år. Nog pratat om det 😉

Måste bara tipsa om dessa goda muffins jag bakade förra helgen då vi hade släktfika i och med min kommande födelsedag, i morgon. Hoppsan, fyller vid 27 år. Nog pratat om det 😉

Jag blev inspirerad av Annika Sjöö’s recept men la till frosting på mina! Dessa muffins är alltså både sockerfria och glutenfria. 

Du behöver:
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk havssalt
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
3 bananer
3 ägg
3 msk smält kokosolja
3 finrivna morötter (små)
1 dl hackade nötter

Frosting:
200 gram philadelphia
150 gram lättkesella
Valfri sötning (jag använde stevia strö)

Sätt ugnen på 200 grader. Gärna varmluft. Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt, kardemumma, vaniljpulver och kanel i en skål. Mosa bananerna och blanda i ägg och olja i en annan skål. Rör ihop båda blandningarna och blanda i morötter och nötter. Klicka i smeten i muffinsformar och grädda i ca 20-25 min. (Det blir cirka 12-15 muffins).

Sååå goda! Njut!

sites/default/files/image1_1.JPG

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer