Sunday is funday!

God kväll denna söndag!

God kväll denna söndag!

Idag har jag tränat 3 timmar i sträck. Ett såkallat triatlon. Det var ett gym i stan som anordnade ett eventpass dagen till ära! Himla roligt tycker jag. Det började med ett cirkelpass med fokus på överkroppen (jobbade 45 sek och förflyttade oss 10 sek till nästa övning. 10 övningar. 3 varv. 1 minuts vila mellan varven). Svett? Ja. Därefter drog vi på oss våra cykelskor och gick in i spinningsalen, där rev vi av ett spinningpass. Därefter, byte av tröja och på med löparskor. Ut i världens regnväder och sprang en runda. 8 km blev det för min del! Det var riktigt kul och utmanande för psyket att hålla på under lång tid men jag gillar det, eftersom jag och uthållighet går hand i hand. Har ni vågat utmana er på något sätt denna helg?

Den varma duschen och soffläget intogs så snart jag kom hem. Underbar känsla! Nu har jag precis ätit en riktitg god middag som jag också tänkte tipsa er om. Taco hör inte bara hemma på fredagar utan går lika bra på en söndagkväll, i lite annan form än den klassiska.

Jag gjorde en tacopaj med pajskal av mandelmjöl som nog är en av mina nya favoriter i skafferiet.

Pajdeg:

– 1 ägg

– 3,5 dl mandelmjöl

– 40 g smör

– 1 msk kokosmjöl (går bra med dinkel eller fiberhusk också)

– 0,5 dl skalade sesamfrön

– Salt

Blanda allting. Tryck ut i en form och låt stå svalt i cirka 10-15 minuter. Förgrädda sedan på 200 grader i cirka 10 minuter tills det fått lite färg.

Pajinnehåll:

– Nötfärs

– Tacokrydda (gärna hemmagjord utan socker!)

– 2 tomater

– Äggstanning (3 ägg, 1 dl mjölk och salt)

Stek färsen och häll på kryddan (såklart!). Hacka tomater. Häll ned köttfärsen i pajskalet och fördela ut de hackade tomaterna över. Häll på stanningen och in i ugnen (har du riven ost hemma kan du även ha detta på!). Låt pajen gräddas i cirka 20 minuter.

Blanda ihop en guacamole på avokado, lättkvarg, vitlök, olivolja och salt. Njut av pajen tillsammans med guacamolen! En god söndagsmiddag som även resulterade i ett gäng matlådor för min del. 

sites/default/files/image_7.jpeg

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer