Världens godaste lasagne!

Hej på er denna måndag!

Tänkte ge er lite inspo inför veckans matlagning, denna fantastiska lasagne som jag i princip aldrig tröttnar på! Och ja, den är både mättande, nyttig och innehåller bra råvaror!

Du behöver detta till ett recept för 4-5 personer; (denna rätt blir grym som matlåda!)

– 400 g Nötfärs (max 12 %)

– 1 gul lök

– 2 vitlöksklyftor (kan uteslutas om man inte vill ha detta)

– 500 g krossade tomater

– 4 msk tomatpuré

– Kryddor (valfritt egentligen men jag brukar använda oregano, basilika och chili)

– Salt

Hej på er denna måndag!

Tänkte ge er lite inspo inför veckans matlagning, denna fantastiska lasagne som jag i princip aldrig tröttnar på! Och ja, den är både mättande, nyttig och innehåller bra råvaror!

Du behöver detta till ett recept för 4-5 personer; (denna rätt blir grym som matlåda!)

– 400 g Nötfärs (max 12 %)

– 1 gul lök

– 2 vitlöksklyftor (kan uteslutas om man inte vill ha detta)

– 500 g krossade tomater

– 4 msk tomatpuré

– Kryddor (valfritt egentligen men jag brukar använda oregano, basilika och chili)

– Salt

– Svartpeppar

– Lasangeplattor (helst fullkorn eller vit fiberpasta)

– 500 g nautrell keso

– En halv burk kalamataoliver

Slå på ugnen, 200 grader. Hacka och stek löken. Bryn nötfärsen tills den är genomstekt. Salta, peppra och ha i kryddorna. Häll i de krossade tomaterna och tomatpurén. Låt puttra tills vätskan har osat bort. Ta bort stekpannan från plattan, häll i hela burken med keso samt oliverna (vill man inte ha hela oliver i går det givetvis bra att dela på dem). Lägg lasangeplattor i botten på formen, därefter nötfärsblandningen, därefter lasangeplattor igen och toppa med den sista färsen!

In i ugnen i cirka 20-25 minuter. Klart!

En fantastiskt god lasagne som blir riktigt krämig och god med keson. Högt proteininnehåll dessutom! Servera med sallad altenativt ruccola som jag gjort på bilden. Njut!

sites/default/files/image_5.jpeg

No Comments Yet

Comments are closed