Hej på er denna måndag!
Tänkte ge er lite inspo inför veckans matlagning, denna fantastiska lasagne som jag i princip aldrig tröttnar på! Och ja, den är både mättande, nyttig och innehåller bra råvaror!
Du behöver detta till ett recept för 4-5 personer; (denna rätt blir grym som matlåda!)
– 400 g Nötfärs (max 12 %)
– 1 gul lök
– 2 vitlöksklyftor (kan uteslutas om man inte vill ha detta)
– 500 g krossade tomater
– 4 msk tomatpuré
– Kryddor (valfritt egentligen men jag brukar använda oregano, basilika och chili)
– Salt
Hej på er denna måndag!
Tänkte ge er lite inspo inför veckans matlagning, denna fantastiska lasagne som jag i princip aldrig tröttnar på! Och ja, den är både mättande, nyttig och innehåller bra råvaror!
Du behöver detta till ett recept för 4-5 personer; (denna rätt blir grym som matlåda!)
– 400 g Nötfärs (max 12 %)
– 1 gul lök
– 2 vitlöksklyftor (kan uteslutas om man inte vill ha detta)
– 500 g krossade tomater
– 4 msk tomatpuré
– Kryddor (valfritt egentligen men jag brukar använda oregano, basilika och chili)
– Salt
– Svartpeppar
– Lasangeplattor (helst fullkorn eller vit fiberpasta)
– 500 g nautrell keso
– En halv burk kalamataoliver
Slå på ugnen, 200 grader. Hacka och stek löken. Bryn nötfärsen tills den är genomstekt. Salta, peppra och ha i kryddorna. Häll i de krossade tomaterna och tomatpurén. Låt puttra tills vätskan har osat bort. Ta bort stekpannan från plattan, häll i hela burken med keso samt oliverna (vill man inte ha hela oliver i går det givetvis bra att dela på dem). Lägg lasangeplattor i botten på formen, därefter nötfärsblandningen, därefter lasangeplattor igen och toppa med den sista färsen!
In i ugnen i cirka 20-25 minuter. Klart!
En fantastiskt god lasagne som blir riktigt krämig och god med keson. Högt proteininnehåll dessutom! Servera med sallad altenativt ruccola som jag gjort på bilden. Njut!