Glutenfria scones!

Här om dagen provade jag ett glutenfritt alternativ på scones. Hade kvar en påse mandelmjöl som jag tänkte att jag skulle använda. Resultatet vart faktiskt riktigt bra! 

I mina scones hade jag:

– 1,5 dl mandelmjöl

– 1 msk fiberhusk

– 0,5 msk bakpulver

– En halv burk naturell keso (125 g)

– 2 ägg

– 1 msk hela linfrön

Här om dagen provade jag ett glutenfritt alternativ på scones. Hade kvar en påse mandelmjöl som jag tänkte att jag skulle använda. Resultatet vart faktiskt riktigt bra! 

I mina scones hade jag:

– 1,5 dl mandelmjöl

– 1 msk fiberhusk

– 0,5 msk bakpulver

– En halv burk naturell keso (125 g)

– 2 ägg

– 1 msk hela linfrön

Vispa det blöta (äggen och keson). Blanda sedan ihop det torra. Blanda ihop allting och klicka sedan ut på en plåt med bakplåtspapper. Detta recept ger 2 ganska stora scones. Ugn 200 grader och cirka 12-15 minuter. Servera varma med smör, kalkon och någon grönsak! Riktigt gott.

Ett stort plus i kanten är att de också innehåller keso som ger brödet lite protein. Ett gott frukostalternativ nu när helgen kommer! 

sites/default/files/image_202.jpg

sites/default/files/image2.jpg

No Comments Yet

Comments are closed