Här om dagen provade jag ett glutenfritt alternativ på scones. Hade kvar en påse mandelmjöl som jag tänkte att jag skulle använda. Resultatet vart faktiskt riktigt bra!
I mina scones hade jag:
– 1,5 dl mandelmjöl
– 1 msk fiberhusk
– 0,5 msk bakpulver
– En halv burk naturell keso (125 g)
– 2 ägg
– 1 msk hela linfrön
Här om dagen provade jag ett glutenfritt alternativ på scones. Hade kvar en påse mandelmjöl som jag tänkte att jag skulle använda. Resultatet vart faktiskt riktigt bra!
I mina scones hade jag:
– 1,5 dl mandelmjöl
– 1 msk fiberhusk
– 0,5 msk bakpulver
– En halv burk naturell keso (125 g)
– 2 ägg
– 1 msk hela linfrön
Vispa det blöta (äggen och keson). Blanda sedan ihop det torra. Blanda ihop allting och klicka sedan ut på en plåt med bakplåtspapper. Detta recept ger 2 ganska stora scones. Ugn 200 grader och cirka 12-15 minuter. Servera varma med smör, kalkon och någon grönsak! Riktigt gott.
Ett stort plus i kanten är att de också innehåller keso som ger brödet lite protein. Ett gott frukostalternativ nu när helgen kommer!