hälsoglädjen Den Sanna Glädjen

Aldrig utan sås!

Finns det något läbbigare än att äta en torr kycklingfilé med något kolhydrat till? Alternativt sallad? Utan sås? Nej, bevare mig väl. Jag är en av de svenska sås-fantasterna som måste ha något krämigt och såsigt till mina maträtter!

Finns det något läbbigare än att äta en torr kycklingfilé med något kolhydrat till? Alternativt sallad? Utan sås? Nej, bevare mig väl. Jag är en av de svenska sås-fantasterna som måste ha något krämigt och såsigt till mina maträtter!

Bara begreppet sås klingar dock ”onyttigt” och ”fett”, men så behöver det inte alls vara. Kvarg är ett exempel på en bas som är väldigt underskattad, smaken av kvarg kan tyckas lite obehaglig men blandar man den med diverse olika kryddor så blir det precis som vilken sås som helst. Sedan händer det att jag också använder turkisk (eller grekisk) yoghurt.

Idag hade jag en typisk torr matlåda, stekt kyckling och sallad. Men sedan hade jag lite turkisk yoghurt i kylen (kvargen var slut) så jag blandade ihop:

– En klick turkisk yoghurt 

– Hackad vanlig gurka

– Sweetchilisås

Jag måttade bara och smakade av. Blev jättebra tillsammans med kycklingen!

Till lax vill jag tipsa om en riktigt god sås gjord på:

– Kvarg

– Hackad rödlök

– Dill 

– Citronsaft

Smaka av med salt och peppar.

Det är bara fantasin som sätter gränserna när det gäller att svänga ihop en enkel och god sås till maträtten. Man behöver inte ta det enkla köpesalternativet som tyvärr ofta innehåller många konstiga grejer. Sen ska jag inte sticka under stolen med att det finns bra såsalternativ att köpa också, men ta gärna ett extra kik på innehållet! 

Smaklig spis!

sites/default/files/image_201.jpg

Dagens lunchlåda med tillhörande sås!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer