Det här med middag som tar tid…

God kväll!

God kväll!

Åter en dag i upplärningens tecken. Jag kommer oftast inte hem förrän kring 20-tiden på kvällen. Och, ni vet den känslan när man kommer hem till en tom lägenhet (förutsatt att ni inte har sambo eller familj då) och man är hungrig, trött och har ingen mat tinad. Vem orkar ställa sig och tina upp ett kycklingpaket som tar flera timmar? Nej tack. Maten ska gå fort att göra, gärna stå färdiglagad i kylen, haha. Men det händer ju inte allt för ofta! Dålig planering kan man ju tycka, jo.. Men ibland blir det så. Nåja, jag hade köpt halloumi för några dagar sedan, och några enklare, snabbare och godare än så får man leta efter. 

För er som inte vet så är halloumi en ost som traditionellt tillverkas av fårmjölk, men den tillverkas även av ko- och getmjölk. Osten har en lite “gummiaktig” konsistens som kan tyckas lite ovan, men osten har en väldigt god sälta och går lika bra att steka i olivolja i pannan eller lägga på grillen. Och, det bästa av allt, den är proteinrik! 

Så, kvällens middag blev som sagt stekt halloumi tillsammans med en sallad gjord på bladspenat, machésallad, tomater och rödbetor. Jag åt en riskaka med ost på till! Det smakade riktigt bra och framför allt, gick fort. Ännu ett tips på en måltid som går snabbt och lätt att göra, men ändå innehåller bra råvaror! 

sites/default/files/bild_0.JPG

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer