Motivation!

sites/default/files/image_74.jpg

sites/default/files/image_73.jpg

sites/default/files/image_74.jpg

sites/default/files/image_73.jpg

Imorse hade jag satt klockan på 06.45 för att gå upp och ta mig ut på en powerwalk. Var absolut inte pigg när klockan ringde trots att jag brukar vara ganska morgonpigg. Nåja, kikade ut genom fönstret och vädret vare strålande, tänkte inte efter så mycket utan gav mig ut på en 40 minuter lång PW i strålande solsken och bra musik i öronen. Bättre start än så från man faktiskt leta efter! Frukosten efteråt i soffan smakade underbart.

Jag har varit på upplärning på nya jobbet under hela dagen i en närliggande stad så har blivit matad med information. När jag kom hem med tåget kring 20-tiden var det laga middag som stod på schemat. Måttligt motiverade när både hungern och tröttheten var ett faktum! Men, jag ska ge er ett riktigt bra tips när orken inte finns samt att känslan av ‘jag vill ha mat NU‘ infinner sig. Se till att ha någon proteinkälla och olika salladstillbehör hemma. Med proteinkälla menar jag skinka, kalkon, kassler, grillad kyckling, gravad eller rökt lax, fetaost med mera. Salladstillbehör behöver inte vara mer komplicerat än sallad, gurka och tomat. Kanske paprika eller bladspenat. Blanda sedan ihop en god sallad. Mer hungrig? Ta en bit grovt bröd till! Ingenting som tar tid att laga ihop. Och gott blir det!

Klockan blev 20.30… 20.45… Och jag ville verkligen få till det där gympasset som jag tänkt på hela dagen. Men hur motiverar man sig när man hamnat i soffan efter middagen och, som tidigare sagt, tröttheten är ett faktum? Fokusera på ditt mål. Varför tränar du? Vad vill du uppnå? Hur kommer du att må efteråt? Jag gjorde som imorse, jag tänkte inte så mycket, klädde på mig träningskläderna, drog iväg & körde ett kanonbra löp- och intervallpass på gymmet. 45 minuter senare, klar, nöjd, sjukt svettig, glad, fylld med endorfiner och energi. Tröttheten som bortblåst och huvudet rensat! 

Nu går jag och lägger mig väldigt nöjd över dagen och laddar inför morgondagens upplärning, dag två. 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer