Njut av julen!

Hej på er!

Snart är julen här. Hur mysigt är inte det? Vintern lyser tyvärr med sin frånvaro här i mellansverige men förhoppningsvis kan vi få lite minusgrader och frost lagom till jul. Det vore ju väldigt mysigt!

0 Shares

Att leva sunt är ingen rocket science!

När man pratar om att man är nyttig, lever hälsosamt och tänker på vad man äter känner man tankegångarna hos de som inte lever sunt. Många tror att man petar i salladsblad, tränar 20 timmar i veckan och aldrig någonsin stoppar i sig något ”onyttigt”. Många påstår att det är bökigt och jobbigt att leva hälsosamt, och framförallt tråkigt. 

Detta inlägg är menat att bevisa att det varken är svårt, tråkigt eller helt döfött att ha en sund livsstil. 

0 Shares

Snabbast vinner?

Ibland på gymmet undrar jag om det är en tävling. Jag talar nu främst om styrketräning. Vad i hela friden är det frågan om när vikter kastas hejdlöst, upp och ned, i något som ska liknas exempelvis en bicepscurl? Ju snabbare övningen sker, desto snabbare får jag gå hem? Och desto långsammare kommer resultaten… 

0 Shares

Lite ”gotte” har väl ingen dött av?

Jag älskar människor med en sund inställning till livet. Kalle Zackari Wahlström är ett helt fantastiskt exempel på detta. Kan inte annat än att bli glad när jag ser hans program ”Träna med Kalle”. 

0 Shares

Hur mycket rutinmänniska är du?

Det är ganska roligt när man tänker efter. Även om vi ibland ledsnar på hamsterhjulet som ständigt snurrar runt  där vardagarna ser ganska likadana ut, så gillar vi det nog innerst inne ändå.

Dag ut och dag in äter jag precis samma frukost. Ibland bryter jag mönstret, om jag till exempel tröttnat på smoothien. Då byter jag ut den mot havregrynsgröt. Som jag nu ätit varje dag i flera veckor. Kaffe till. Det är nästan så att jag blir irriterad om något bryter mitt mönster – jag vill ha min gröt och mitt kaffe! 

0 Shares

#uppmuntra… vänta va?

Ingen har nog undgått hashtagen som cirkulerat i sociala medier #uppmuntrafetma – det tar till och med emot att skriva den. Nu var det ett par veckor sedan hetsen var som värst så jag tänkte att jag nu kan skriva några rader om den.

0 Shares

Sluta aldrig!

Det är en sak som jag tycker att alla ska ta till sig. Det är att aldrig sluta röra på sig. Sluta aldrig träna och jobba med ditt hjärta. Hjärtat är en muskel och behöver få jobba för att må bra, precis som resten av kroppen.

0 Shares

Sommarträning!

Sommaren är här men värmen lyser med sin frånvaro. Svensk sommar med andra ord. Hoppas på ändring väldigt snart! Själv har jag en vecka jobb kvar innan jag går på semester, jag hoppas att vädergudarna är på min sida (även om jag drar iväg en vecka till Grekland… hehe).

I vilket fall som helst finns det mycket möjligheter för utomhusträning denna tid på året. Det är ju inte alltid så roligt att kliva in i ett gym när vädret är fint.

0 Shares

Salladstider!

Nu är vi inne i juni månad och jag förstår inte riktigt vart tiden tog vägen? Sommaren lyser ännu med sin frånvaro men vi får väl hålla tummarna för att den dyker upp väldigt snart.

Sommar betyder även salladstider, i alla fall för min del. Jag älskar sallad av alla olika slag och de går ju att variera i en oändlighet!

0 Shares