Misslyckande – come at me!

 

Varför är vi så rädda att misslyckas?

Vi är inte särskilt väl förberedda på att misslyckas i detta landet. Vi får priser för att vi deltar, vi får veta vi gjorde bra ifrån oss fastän vi kom sist.

Mina föräldrar har gjort allt för mig. Dom lärde mig tidigt att det är ok att det inte går som man vill, bara man gjort sitt bästa.

“Riktiga män äter inte kaninfoder”

Hur många gånger har man inte hört denna eller liknande kommentarer?  En vän till mig vägrar ens sallad i sin horribla McDonalds-burgare, utan beställa den endast med bröd och kött. Hans Facebook vimlar av grill-och matbilder, men grönsaker eller ens någorlunda nyttigt syns ingenstans. Trots idoga försök att få honom inse sitt livsförkortande beteende, så slutar det alltid med stora skratt och “riktiga män…”

Tillbaka starkare och klokare

 

Ibland tar det stopp. Man har inte lyssnat på signalerna, man vill inte säga nej, man vill inte göra folk besvikna….skälen är många.

Men stopp tar det.

[Video] Bundsförvant nr 2

Vi gick häromdagen igenom kylskåpet, och lyfte frågan hur man kan använda kylskåpet som sin bundsförvant.

Mycket i livet handlar om att skapa nya rutiner, nya sätt att leva. Jag driver tesen att även en sådan simpel sak som ett kylskåp och ett skafferi är hjälpmedel mot ett hälsosammare liv. Vi måste hitta våra egna sätt att få det att fungera, det finns ingen quickfix som fungerar för alla.

Gör din grej, på ditt sätt. Så länge resultaten blir som du önskar, gör du rätt.
/Andreas

[video:https://youtu.be/OCoNtqcD2dU]

[Video] Vän eller fiende?

Kylskåpet kan vara vän eller fiende i kampen för bättre hälsa. Det kan kräva lite planering. Jag visar vad familjens kylskåp innehåller och pratar lite om det. Man behöver en bra utgångspunkt om man skall fokusera på sin hälsa.

Värt att notera, detta är innan veckans inköp.

En bra början är att rensa ut kylskåpet på allt sånt du inte borde äta.
Skriv sedan en (hälsosam) lista med vad du skall köpa.
När du sedan går och handlar in, så håll dig TILL LISTAN. Inget annat.

Mellanmålet to the rescue

Ärligt talat, hur många av er äter fem gånger per dag?

De flesta av oss äter frukost, lunch och middag. Men förvånansvärt många skippar helt mellanmål, oftast av rent praktiska skäl.De mellanmål man sedan får i sig är någon hamburgare från valfri snabbrestaurang, eller rejäla mängder socker som lydter dig en stund men sedan får dig att krascha.