Dubbelt Så Stark! - En Stark Själ I En Stark Kropp

Nu ska skiten UT!

Trettondagsafton. Wohooo! Jag tillhör den skara som anser att julen är slut redan på juldagen. Mamma fyller ju år på juldagen och min pappa på annandagen som jag skrivit om tidigare (liksom vad är oddsen för det!?) vilket alltid inneburit att det varit fokus på födelsedagsfirande så fort man vaknat dagen efter julafton. Jag var helt och fullt inställd på att jag skulle gå två veckor över tiden när jag väntade sonen så att han också skulle lyckas bli ett sådant där ”mellandagsbarn”. Men han kom prick på dagen v.40. Pjuh!

Förnuft och känsla

Plötsligt händer det! Ibland dyker de upp som från ingenstans. En tanke, en möjlighet, en chans eller en känsla. Ibland smyger den sig på under lång tid. Mognar fram. Oavsett ”inkubationstiden” så påbörjas i samma stund som du som du inser att du har ett alternativ att ta ställning till en känslomässig och/eller förnuftsmässig konflikt. Ska jag? Ska jag inte? Varför? Varför inte? Kan jag? Jag kan inte? Vill jag? Vill jag inte? Vad har jag att vinna? Vad har jag att förlora? Och så vidare. Vissa saker sorterar man enklare än andra. Man gör snabbt en riskanalys.

Oooops I did it again

Så var det gjort. Igen. En gång är ingen gång. Två gånger är en gånggång. Ska det bli ”tredje gången gillt” eller är jag i början av ett evighetshjul. Ett sjukligt tvångsmässigt beroende? Av att frambringa blånaglar som trillar av precis lagom till midsommarafton, att livnära mig  på rödbetsjuice från maj och framåt – men framförallt att rusa gator fram, upp och ner – med en massa andra galningar. Jag pratar om marathon. Nu har jag anmält mig till mitt tredje marathon. Jag kunde inte motstå frestelsen… May the force be with me!

Alla dessa jävla kvinnor!

”Who run the world – girls”! Imorse var det dags igen. Morgonträning på CrossFit Södermalm. Boxen ligger typ 150 meter från där jag bor och med ett schysst erbjudande på tre månader så tänkte jag att det kunde vara toppen att testa på. Omväxling förnöjer liksom! Jag måste erkänna att jag ju inte riktigt känner mig som en ”crossfit-tjej” (än). Skulle jag mot förmodan få för mig att tro det så kan min ytterst begränsade rörlighet, (o)smidighet, feghet och en tusental andra saker snabbt få mig att komma på ”bättre tankar”. Men det är kul att testa.