Tankar kring stretching

Godmorgon denna strålande tisdag!

Just nu är jag på skolan och lyssnar på en föreläsning av Sebastien Boudet som är en bagare och egenföretagare. Därefter ska jag plugga och gymma, det är sista dagen innan tentan så jag har inte planera in mycket.

Igår var det the big leg day, och jag avslutade träningspasset med lite stretching. Stretcha är något som jag förr aldrig gjorde, men nu försöker jag alltid få med lite på slutet av benpassen.

Så som jag har förstått det har inte stretching någon större effekt på vilken grad av träningsvärk man får, utan det påverkar bara hur rörlig man är. Jag har varit extremt stel vilket har hindrat mig i många övningar, tex. benböj har kännts instabilt. Att lägga sig till med den nya vanan av att stretcha efter träningen var svårt, men nu har jag försökt i mer än ett år och det har gett resultat. Jag kan nå mina tår och jag kan sätta mig på huk utan att det knakar. Förut skulle jag ha ställt mig i ett hörn och gjort squats men nu när benen är stabilare och mer följsamma så vågar jag stå mitt bland alla andra!

Vader, hamstrings, glutes, quadriceps och adduktor, är vad jag försöker tänja och mjuka upp, vilka tips och tankar har ni?

No Comments Yet
bbb