Protein

Beslutsångest

Vilket protein ska man välja? Jag har provar flera olika sorter och smaker genom min träningsresa, och i detta inlägg tänkte jag diskutera smak.

Det finns flera olika sorters protein, bland annat biffprotein, mjölkprotein, sojaprotein och hampaprotein, alla har en viss karakteristisk smak. Den typ av protein som mest har fallit mig i smaken är kaseinprotein och vassleprotein (mjölkprotein). Vassle är ett snabbt protein vilket innebär att det tas upp av musklerna på en gång. Dess motsats är kaseinprotein vilket tas upp av kroppen under lång tid. Dessutom är båda protein sorterna ganska prisvärda och finns i en stor mängd olika smaker.

Biffprotein tycker jag verkligen inte om! Jag har smakat både körsbär, karamell vanilj och mandel choklad men alla hade minst sagt lite pikant ton i smaken. Däremot det som är mycket positivt med biffprotein är att de innehåller en hög naturlig halt av kreatin och BCAA.

Just nu har jag två olika protein påsar hemma på hyllorna, whey-80 päron vanilj och pistage. Ingen av dom är slående goda men båda är absolut godkända. Ett annat protein som verkligen är mer än bara godkänt är Gourmet-Pro mint choklad. Det är mitt absoluta favorit protein! Gourment-Pro är special utvecklad för att bilda en fyllig proteindrink även om den blandas med vanligt vatten och jag tycker att den passar perfekt att dricka på kvällen.

Snart måste jag lägga en ny order av gymgrejer, och valet av protein ger mig minst sagt beslutsångest, men det lutar ut en påse kaseinprotein.

Topp tre protein smaker:
No Comments Yet
bbb