Yogaretreat för återhämtning eller träning? 4 olika yogatyper

2020 har hittills varit ett minst sagt annorlunda år, och många har upplevt stress och oro över rådande situation. Ett yogaretreat med vila, återhämtning och såklart yoga gör underverk för ditt välmående – men vilken yogaform ska du satsa på? Vi reder ut begreppen.

Yogaretreat. En helg där du bor vackert, äter gott, får vila, andas och guidas genom välgörande yogapass. Visst låter det som en dröm?

Nu kan den bli uppfylld. Yogaretreats Norrland håller avkopplande retreats i den lilla byn Granö, mitt i den Norrländska vildmarken. Här bor du bekvämt, omgiven av vidder, höga himlar och gränslöst lugn. Du blir omtänksamt omhändertagen, får äta fantastisk mat gjord av lokala råvaror, samtidigt som du kommer bort från vardagen och får ladda batterierna.

yogaform

Hitta den yogaform som är bäst för dig

Yogaretreats Norrland erbjuder yogahelger med olika inriktningar. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, senior eller erfaren – här är alla välkomna. Men det finns flera olika yogatyper, och vad vill du ha ut av din retreathelg, Återhämtning, styrka eller lugn och ro? Ibland kan det vara svårt att veta vilken man ska välja, så vi har listat fyra olika yogastilar som hjälper dig att bestämma vad just du behöver.

Restorative yoga

Restorative yoga är en djupavslappnande och meditativ form av yoga där du vilar i positionerna en längre stund, runt 5-15 minuter. Här slappnar du av med hjälp av olika props, såsom filtar, block och bolster. Vår kropp och vårt sinne ges möjlighet att släppa på spänningar och stress och vi återhämtas både mentalt och fysiskt.

Yinyoga

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där du får återhämtning på djupet. Här sitter och ligger vi länge och stilla i olika positioner, för att komma åt den djupliggande bindväven. Yinyogan är därför ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet, och den fungerar även stressreducerande.

På yinyogaklasserna stannar vi 3–5 minuter i varje position, och använder oss av bolster och filtar för att kunna ligga så bekvämt som möjligt. Övningarna görs med avslappnade muskler, och med fokus på andningen. Yinyoga lugnar och är avslappnande för både kropp och psyke, och fungerar även för gravida. Dessa klasser är passande för dig som är stressad, utmattad, behöver lugn, och även dig som är stel och behöver mjukas upp.

Vinyasa

På vinyasaklasser får du prova kreativa, lekfulla och lite svettiga flöden av olika asanas som öppnar, stärker och balanserar din kropp. Klassen följer ingen fast serie utan läraren sätter ihop ett eget program där olika ställningar länkas samman på ett genomtänkt sätt. Vinyasa yoga är ett stärkande, uppbyggande och variationsrikt sätt att utöva yoga som passar alla.

Ashtanga

Många behöver fysisk aktivitet innan man helt kan slappna av och komma till ro. Ashtanga är en fysiskt utmanade yogaklass med en förutbestämd och fast serie yogapositioner. När du utövar Ashtanga Yoga kommer du att få följa samma serie av positioner oavsett vilken yogalärare du går för, så igenkänningsfaktorn är stor. Med tiden kommer du att bli trygg med rörelserna. Fokus ligger på andning och att arbeta med kroppens linjering i de olika positionerna. Alla kan hitta sin Ashtanga-praktik!

Yogaretreat

Ge dig själv något att se fram emot för att må riktigt bra, släppa stress och spänning. Läs mer om Yogaretreat Norrland här. 

 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.