Tabataintervaller i film – varannan puls/styrka

Tabataintervaller i film - varannan puls/styrka

Tabataintervaller är snabbt och effektiv träning med 20 sekunders arbete på maximal intensitet följt av 10 sekunders vila x 8. Inför helgen har vi laddat upp en film som du bara kan följa. Kondition- och styrketräning på bara några minuter!

Tabataintervaller är passande träning dagar du bara har en kort stund på dig men ändå vill träna både styrka och flås. Dessutom bra om du annars har lätt för att dra ut på vilan mellan dina set, att drömma dig bort med mobilen eller annat. Vid tabataintervaller är det en tabataapp som styr, så du kan bara fokusera på att köra.

I veckans träningsfilm får du ett pass där allt du behöver är kettlebells och som du bara kan hänga med i. Jag sköter tajmern för intervallerna och visar med varannan övning svingar, varannan en styrkeövning. Jag kör bara en omgång av varje övning, men du kan t.ex. upprepa samma film om och om igen om du vill få fler set per övning, eller kan du byta ut mot egna favoriter.

Ingen tid att tänka, tveka och sega ut på träningen. Perfekt pass när du vill hålla pulsen uppe och hålla träningen kort. Ett varv tar mindre än 5 minuter.

Tabataintervaller – varannan övning puls, varannan styrka

20 sek/övning x 8

– Kettlebellsvingar

– Axelpressar

– Kettlebellsvingar

– Tricepspress över huvudet

– Kettlebellsvingar

– Armhävningar

– Kettlebellsvingar

– Bicepscurl

Kör så det ryker!

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration!

Text, foto och film: Anna Lissjanis

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras