Så laddar fotbollslandslaget upp inför VM

Nedräkning för fotbolls VM i Ryssland är i gång för fullt. VM-truppen är spikad och landslaget har redan börjat med sin uppladdning. Fotbollsentusiaster över hela landet följer nu varje steg laget tar, allt för att kunna utröna om de ska kunna gå till final. Att förbereda sig inför ett VM innebär att inte lämna någonting åt slumpen, allt planeras i minsta detalj. Till sin hjälp har spelarna läkare, massörer och fysioterapeuter och alla jobbar för fullt för att spelarna ska hamna i sitt livs form inför VM. Förväntningarna är höga som vanligt och denna gång hoppas man att de ska infrias.

Uppladdningen sker i flera steg med en del landskamper redan avklarade under våren mot bland annat mot Danmark och Chile. Det har gett ett utmärkt tillfälle för förbundskaptenen Janne Andersson att fundera över vilka spelare som är de bästa att ta med till VM. I mitten på maj presenterade Andersson VM-truppen och nedräkningen kunde börja för de utvalda.

I slutet på maj samlades truppen för första gången inför VM för att påbörja träning och taktiksnack. Träningen utfördes på Stockholm Stadion, klassisk mark som borde kunna ge den rätta känslan inför ett stort mästerskap. Det var inte bara inför VM som laget laddade nu utan också mot de två landskamper som kommer att spelas i juni. Den 2 juni spelar Sverige mot Danmark på Friends Aren aoch danskarna bör vara ganska revanschsugna efter förlusten i januari när de förlorade med 1–0. Sen är det dags för att möta Peru den 9 juni på Ullevi, men innan dess finns tid för ett litet träningsläger i Båstad för ett sista finlir inför matcherna som blir bra träning inför VM.

Matchen mot Peru i Göteborg kommer med stor sannolikhet att följas av den förre landslagsmannen och göteborgaren Glenn Hysén. Med sina 68 landskamper och befattning som lagkapten var han en av 1980-talets absolut största fotbollsspelare. Idag är han sportkommentator och tränare som även extraknäckt som bloggare hos Unibet. Där han skriver om sina egna erfarenheter från landslaget, och även delar med sig av sina synpunkter om dagens landslag och deras matcher.

Den 12 juni är det dags för landslaget att flyga till Ryssland för de sista förberedelserna inför första matchen mot Sydkorea den 18 juni. Det blir först några dagar på VM-basen i Gelendzjik för att sen resa till Nizhny Novgorod för ett sista träningspass på VM-stadion den 17 juni, innan VM-premiär den 18 juni. Då hoppas man på att landslaget är i bättre form än Sydkorea.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras