Nice Cream – recept för 3 smaker + raw chokladsås

Nice Cream – recept för 3 smaker + raw chokladsås

Nice cream – glassen som både är snäll mot miljön, magen och smaklökarna. En form av rawfoodglass som du kan göra i olika steg. Den enklaste varianten är att bara mixa bananer och bär, men här ger vi dig recept för tre lyxigare varianter med chokladöverdrag.

Nice cream med jordgubbsmak

Basrecept, ingredienser för 4-6 pinnar:

– 3 bananer

– 20–25 jordgubbar, frysta (tinade) eller färska

– 2 msk mandelsmör

– ev. sötning (4 dadlar, 1 msk honung eller 1 msk lönnsirap)

Gör så här:

1. Mixa bananer och jordgubbar tillsammans med mandelsmör.

2. Tillsätt valfri sötning om du vill. Frys in i glassformar i minst 6 timmar.

Andra jordgubbsvarianter:

– Skär 4 jordgubbar i skivor och lägg dem på sidan av glassformen, innan du fyller på med glassmeten.

– Doppa de frysta glassarna i chokladsås (recept längre ner) och mandelströssel, d.v.s. 3 msk finhackad mandel.

Nice cream med kokossmak

Ingredienser för 4-6 pinnar:

– 4 bananer

– 1 1/2 dl kokosgrädde

– 2 msk raw kakaonibs

– ev. 1 msk raw kakaopulver

Gör så här:

1. Mixa bananerna tillsammans med kokosgrädden.

2. Vill du göra två färger i en form lägger du hälften av glassmeten i en skål.

3. Tillsätt kakao i mixern och kör. Rör ner kakaonibs i glassmeten i skålen.

4. Blanda de två glassmeterna snyggt i formarna och ställ in i frysen tills de har stelnat, cirka 6 timmar.

Nice cream med lingonsmak

Lingonen ger nordisk syrlighet och dessutom nyttiga antioxidanter. Om du vänder glasspinnarna i flytande kakaosmör och kokospalmsocker blir smakkombon perfekt.

Ingredienser för 4-6 pinnar:

– 5 msk cashewsmör eller mandelsmör

– 200 g lingon, frysta och tinade

– 1/2 dl lönnsirap eller 3 msk honung

Topping:

– 1/2 dl kakaosmör, flytande

– 2 msk kokospalmsocker

Gör så här:

1. Mixa lingon och nötsmör tillsammans med lönnsirap.

2. Häll upp smeten i formar och ställ in i frysen i minst 6 timmar.

3. Gör kakaosmöret flytande i ljummet vattenbad. Rör ner kokospalmsockret.

4. Ta ut pinnarna ur frysen och vänd en i taget snabbt i kakaosmöret.

5. Ät dem direkt eller lägg in dem i frysen igen.

Raw chokladsås till nice cream

Den absolut enklaste chokladsåsen som passar bra som chokladöverdrag till pinnglassarna. Kokosoljan blir flytande i vattenbad med varmvatten från kranen.

Ingredienser:

– 1 dl kokosolja

– 3 msk raw kakaopulver

– 4 msk lönnsirap eller agavesirap

Gör så här:

1. Se till att kokosoljan är flytande och rör ner övriga ingredienser.

2. Ringla över glassen eller vänd glasspinnarna i såsen.

Psst. Har du kakaosmör hemma kan du testa att byta ut kokosoljan mot 1 dl kakaosmör. Hittar du kakaomassa kan du utesluta hälften av kokosoljan och allt kakaopulver och tillsätta sötning.De olika råvarorna ger olika smak.

Recept från boken ”Superfood boost – maxa din hälsa med enkla, snabba mellanmål” av Erica Palmcrants Aziz.

Foto: Bianca Brandon-Cox

Skriv ut recept
Nice Cream – recept för 3 smaker + raw chokladsås
Nice Cream – recept för 3 smaker + raw chokladsås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Nice Cream – recept för 3 smaker + raw chokladsås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.