Bättre hälsa – med rätt andning

Bättre hälsa –  med rätt andning

Att andningen har stor betydelse får vår hälsa är ingen nyhet. Men har du någon gång reflekterat över hur du andas? Och visste du att rätt sorts andning är ett av de effektivaste sätten för att hantera stress, öka prestationsförmågan och förbättra hälsan?

Andningsträning kan hjälpa mot:

Trötthet. I samband med andningsträning får cellerna mer syre. På så sätt skapas mer energi i kroppen och då minskar tröttheten.


Depression och ångest.
Andningsträning med "Smart Breathe" balanserar nervsystemet och gör psyket mer stabilt.


Astma och kol.
Andning med motstånd vidgar luftrören och minskar produktion av slem. Då minskar symptom av astma och kol.


Högt blodtryck.
Vid andningsträning vidgas våra kapillärer vilket gör att blodtrycket sänks.


Sömnlöshet
. Tack vare att nervsystemet balanseras förbättras sömnen.


Bättre hantering av stress.
Vid andningsträning balanseras nervsystemet vilket gör att kroppen blir starkare och bättre på att hantera stress.


Övervikt
. Tack vare att syreupptaget ökar så förbränns fettet effektivare och man går lättare ner i vikt.

 

 

Källa: Människans Resurser

Hur vi andas är vanligtvis inget vi reflekterar över då det sker per automatik. Men faktum är att vårt andningsmönster har en stor betydelse för vår hälsa.

– Alla celler i kroppen är beroende av syre och för att cellerna ska syresättas behöver de röda blodkropparna koldioxid i blodet. Flera studier visar att de flesta människor i vår kultur andas fel, man hyperventilerar vilket gör att koldioxiden vädras ut för mycket. Detta leder till sämre syreupptagning som i sin tur leder till sämre hälsa. Nästan alla sjukdomar har med syrebrist i cellerna att göra, det är därför det är så viktigt att syresätta cellerna, säger Boris Aranovich som har arbetat med alternativ medicin i över 30 år.

Så andas du rätt
För att öka koldioxidhalten i blodet och förbättra cellernas syreupptagningsförmåga har Boris utvecklat andningsapparaten ”Smart Breathe”.

– Ju mer syre cellerna får, desto mer energi får vi. Smart Breathe är en andningsapparat som gör att du enkelt kan träna din andning. Du andas in genom näsan och andas ut långsamt med munnen genom ett ställbart andningsmotstånd. På så vis återställs koldioxidhalten i blodet vilket förbättrar cellernas syreupptag. Stressar du mycket kan du få hjälp att hantera stressen genom att andningsträna. Anledningen är att stressituationer först påverkar hjärnan, därefter kroppens nervsystem och sist kroppens fysiologiska funktioner. För att hjärnan ska kunna hantera stress måste den ha tillräckligt med syre.

Smidigt och säkert
Till skillnad från andra andningsövningar kan du träna med Smart Breathe när som helst, exempelvis medan du tittar på tv, läser en bok eller surfar.

– För att uppnå så bra resultat som möjligt bör man använda Smart Breathe cirka en timme om dagen fördelat på tre till fyra tillfällen. Genom att använda andningsapparaten regelbundet får cellerna mer syre vilket hjälper kroppen att hålla sig frisk. Med vår hälsokontrollapparat Alfa kan du tydligt se hur du har förbättrat olika värden som bland annat din adaptionsförmåga, biologiska ålder och energinivån i cellerna. Att använda Smart Breathe är ett säkert sätt för att förbättra sin hälsa.

sites/default/files/gxbJFqfyKnOEXoE9Xz7L0fkYjUas4gfWYVmBkF8VlEY.jpegSmart Breathe är en andningsapparat som gör att du enkelt kan träna din andning. 

 

Läs mer om Smart Breathe här. 

 

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.