Grönsaker

Grönkålssallad med krämig dressing - veckans Meat Free Monday-recept

Grönkålssallad med krämig dressing – veckans Meat Free Monday-recept

Grönkål är något av det mest hälsosamma du kan äta. Fullproppat med vitaminer, mineraler, fibrer, antioxidanter och inte minst väldigt gott. Till dagens Meat Free Monday-middag vill vi inspirera med ett recept på en grönkålssallad med krämig dressing. Ät som den är eller ihop med exempelvis grillade quornfiléer eller rostade kikärtor. Superenkelt, supergott, superfood!

Morotsbullar - veckans Meat Free Monday-recept

Morotsbullar – veckans Meat Free Monday-recept

Allt fler vill äta mer vegetariskt och måndagar har kommit att bli veckans köttfria dag a´la Meat Free Monday. Men vad? Ibland är det utmanande att hitta passande mat till hela familjen. Som en hjälp i vardagspusslet utökar Felix Veggie sitt sortiment med bland annat färdiga morotsbullar, smidiga när tiden är knapp. Här får du även ett recept på morotsbullar från grunden om du vill göra egna.

Picklade morötter - enkelt recept

Picklade morötter – enkelt recept

Att äta tillräckligt med frukt och grönt är som bekant väldigt bra. Råa, stekta, ugnsbakade, ångkokta eller om du vill testa något nytt – picklade morötter! Ett gott och kul sätt att variera intaget av grönsaker på.

Böngryta med aubergine på Lisas vis

Böngryta med aubergine på Lisas vis

Böngryta med aubergine. Vegansk, näringsrik, snabblagad och som smakar nästan ännu bättre i matlådan dagen efter. ”Det är någonting med aubergine som blir så jäkla gött när det fått stå över natten” skriver vår bloggare Lisa – kreatören bakom denna mustiga gryta.

1 Shares
Nyttigt och gott av GRÖNKÅL

Nyttigt och gott av GRÖNKÅL

”ÄT MER GRÖNT” lyder alla kostrekommendationer och vad kan bli grönare än grönkål? Men att äta den rakt upp och ner kan vara en mer träig än god upplevelse. Här hittad du dock ett recept som både är snabbt, enkelt, nyttigt och förvandlar grånkålen till en delikatess.