”Jag drivs av att kvinnor ska få ta plats på sitt sätt” – Anna Wretling, grundare av Power Woman Sportswear

power woman Anna Wretling

Möt Anna Wretling som var 38 år när hon tog sina första löpsteg. Löpsteg som triggade henne att utmana sig själv ända tills hon stod på toppen på Norseman Xtreme Triathlon – världens hårdaste endagarslopp. Med samma målmedvetenhet har hon skapat det exklusiva sportmärket Power Woman. Av kvinnor – för kvinnor.

Power Woman, ”high-end sportswear for women who perform with style”, är träningsklädmärket som tror på kraften som sker när du vågar ta dig förbi gränserna för vad du trodde var möjligt. Att du kan ta dig precis hur långt som helst oavsett vad målet är – och känna glädje när du gör det.

”Vi tror på att skapa en gemenskap där kvinnor stöttar varandra som den PowerWoman de är. För oss är det viktigaste att få kvinnor att stärka sin egen potential och känna sig vackra och starka. I träningen precis som i livet i stort.”

Internationella kvinnodagen till ära har vi fått en pratstund med märkets grundare, Anna Wretling. Läs hennes spännande historia, från en icke tränande person till PowerWoman på flera sätt, som visar på att alla kan!

Från icke tränande till Power Woman – Anna Wretlings spännande resa

1. Vem är du? För den som inte känner igen dig sen innan.

– Jag har alltid haft svårt med etiketter kring vem man är, för man är ju inget annat än mig själv och jag är Anna. Andra brukar beskriva mig som snäll och att jag alltid tänker på andra före mig själv. Är ärligt glad för andras lycka och framgång och att jag är generös och prestigefri. Fina ord och jag hoppas jag lever upp till det.

Jag är ambitiös och har en uthållighet både i idrott och i arbete. Väldigt livsglad och njuter av den lilla lyckan i vardagen, positiv och vägrar ta att saker är ”omöjliga” för allt är möjligt om man bestämt sig. Mitt liv är rikt i och med mina barn, mitt arbete och mina vänner.

Mitt jobb, som grundare och vd för Powerwoman.com, är en livsstil där jobbet är med mig nästan hela tiden. När jag inte jobbar eller är med barnen så är jag mycket själv, läser och tränar och lägger mycket tid på att tänka och klura på saker. Älskar konst och litteratur, samtal och är väldigt nyfiken.

2. Du startade din träningskarriär väldigt sent i livet, varför först då?

– Jag hade inte träning som en del av livet innan 38. Det var barn, jobb och annat som tog upp min tid och intresse. I samband med min separation började jag promenera för att komma ut och rensa huvudet och tankarna. Och en dag testade jag att jogga lite på en av mina promenader. Det fortsatte så. Jag gick och promenerade varvat om vartannat under en lång tid. En dag kunde jag springa några kilometer sammanhängande och en dag hade jag sprungit en mil. Så fortsatte det till marathon, ultramarathon och Ironman, Norseman, ÖtillÖ m.m.

3. Vad fick dig att skapa PowerWoman?

– För det första drivs jag av att kvinnor ska få ta plats på sitt sätt och på alla platser där vi vill vara. Vi ska få verka i vår bästa jag i våra bästa förutsättningar. Kläderna jag gör önskar jag att bäraren känner sig stark och stolt i. Jag vill hjälpa kvinnan hitta sin superkraft att ha mod och våga stå upp för sig själv och för det hon vill. Min ultimata dröm är att varje kvinna ska känna sig fri, jag vet att det inte ser ut så i världen, men i tanken är vi alla fria och där kan vi skapa stolhet och mod som ger sig i uttryck i att man mår bättre och känner sig starkare.

För det andra insåg jag när jag började träna att det bara fanns så fula träningskläder i medioker kvalitet. Tillverkarna har tagit bort alla detaljer och sömmar som ”kostar för mycket” att tillverka. Jag tänkte ”det här kan jag göra bättre och jag kommer inte spara på detalj och kvalitet”. Jag ville kombinera  kläder som tål extrema utmaningar med glamour och fashion.

Jag är lika mycket en snorsportare som gör ÖtillÖ som att jag kan gå i YSL klackar på gala, så jag ville ha ett märke som kan kombinera båda världar. Man kan träna hårt och vara snygg samtidigt. Alla plagg och material är tillverkade i Europa och vår designer som jobbat inom träningskläder i 30 år säger att hon aldrig innan fått göra såna här plagg utan kompromisser i funktion och sömnad. De är dessutom testade under ca ett år varje plagg för att få fram rätt konstruktion och passform ihop med atleter.

power woman4. Vilka budskap vill du förmedla med ditt varumärke?

– Jag vill förmedla kraft, mod, frihet, ödmjukhet, kärlek och glädje. Jag tror och vet att alla kvinnor är power women, kvinnors kraft är enorm. Vi är en naturkraft helt enkelt som måste få blomma. Vi måste våga lita på kraften vi besitter och lita på vad vi är kapabla till om vi får och skapar oss rätt förutsättningar. Jag vill också förmedla lite attityd och jävalranamma för det behövs idag för att ta sig fram.

5. Vilka är dina 3 bästa tips för att nå sina träningsmål som kvinna?

1. Ta dig tiden. Man måste prioritera in träningen annars blir den inte av.

2. Var nöjd med det lilla. Man behöver inte dras med i att träning måste vara långt länge eller hårt. Det viktiga är att man överhuvudtaget får in rutinen att göra något några gånger i veckan. Sen faktiskt vara nöjd med det.

3. Tro på dig själv. Jag möter så många kvinnor som inte tror att de kan eller vågar. Testa putta lite på gränsen och utmana dig själv i den lilla skalan, man mår så bra av att man känner sig kapabel och klarar något som man inte trodde. En bra boost för både kropp och knopp.

6. Är träningshets och kroppshets något du själv varit i kontakt med? I så fall, har du några råd att ge till kvinnor som känner sig stressade av detta?

– I vår förening, Team Powerwoman Athletic Club, är en av grundvärdena att inte hetsa varandra utan istället pusha, peppa och vara snälla och glada över ALLAs prestation oavsett vad man gör. Jag tror alltid det goda vinner och jag tror på positiv och snäll kommunikation, inte hets eller press.

Att hetsa känns väldigt omodernt och jag tror bara små människor med maktbehov gör sånt. Sen får man som individ också fundera över varför man känner sig hetsad, varför blir man triggad? Jag är säkert utsatt för hets men jag tar inte åt mig av den, den rinner av.

Kan man skapa motståndskraft mot hets och stress som ju finns runt om oss hela tiden så är inte hetsen ett problem. Jag tror och hoppas därför att fler kunde lära sig att börja med sin egna självkänsla och utveckling för att kunna stå emot det och inte skylla för mycket på hets som ett generellt begrepp i samhället.

6. Hur tränar och äter du?

– Jag tränar löpning, simning, cykel och gym varje vecka. Det ger en fin variation i rörelse och ger mig inte bara en allsidig kropp utan gör också att träningen blir varierad mentalt. För mig ska träning vara stärkande, jag är inte intresserad av destruktivitet så även om jag gör långdistans lopp och ironman så vill jag träna sunt och hålla utan skador vare sig innan, under eller efter. Det har jag lyckats med hela tiden sedan jag började träna med en coach som gör upplägg åt mig. Jag vill få ut mest av minst insats så att säga. Jag tränar mycket men inte i onödan.

Jag äter allt, allt är tillåtet då jag inte gillar förbud. Jag tror förbud skapar fokus på det förbjudna istället. Jag älskar god mat och viner, har aldrig räknat en endaste kalori och jag väger mig inte. Jag tror att kroppen reglerar sig själv om man ger den varierad näring och bra förutsättningar. Framförallt är snäll mot den.

Dieter skapar bara konstiga griller i huvudet, så jag tror istället på att hitta en långsiktig lösning som funkar i vardagen och det gör det för mig. Vill jag äta godis till frukost gör jag det, men i och med att jag får det så blir det rätt ointressant haha! Jag mätte alla mina värden i ett stort test för ett tag sedan och jag hade inga brister nånstans. Ser man till att äta ordentligt, vilket jag gör, så får man i sig allt man behöver. Framför allt att man får i sig mat för att orka prestera och se utveckling.

7. Hur ser dina framtidsplaner ut för din egen träning och PowerWoman?

– Jag har tävlat och tränat kontinuerligt och ambitiöst under flera år och har i år bestämt mig för att träna på som ”vanligt” med min coach, men inte ställa upp på några lopp. I alla fall har jag inte planerat in några ännu. Jag motiveras inte av lopp utan min träning är en del av min vardag och i hälsosyfte. Jag vill vara stark i både kroppen och huvudet och känna att jag har kraft. Mitt arbete och mitt liv är krävande och då gäller det att prioritera in träning för att orka.

Jag drev två bolag tills för inte så länge sedan, men nu är allt fokus på Powerwoman och dess tillväxtresa. Vi lanserar en ny site inom kort och vi har många nya kollektioner på ingång. Dessutom växer vi i organisationen och satsar ännu mer på ehandel och fler marknader. Powerwoman har bara börjat sin resa till att bli ett globalt varumärke. Vår klubb växer så det knakar, det är fantastiskt roligt med den sammanhållning och träningsglädje som finns där mellan kvinnorna.

Handla Power Womans kläder till 15% rabatt 8 mars

Power Woman´s kläder hittar du till 15% rabatt på Internationella kvinnodagen 8 mars med koden: ”passyourpower”. Några exempel är den nya, stilrena kollektionen P.O.W.

Power Of Women – ny kollektion

  1. P.O.W. Edge Free Tank | Shanghai Red, 495 kr
  2. P.O.W. Crop Top | Bangkok Blue, 495 kr
  3. P.O.W Crop Top | Shanghai Red, 495 kr
  4. P.O.W. Long Tight | Bangkok Blue, 795 kr
  5. P.O.W. Long Tight | Shanghai Red, 795 kr

Tävla om ett kit på SportHälsas Instagram

Idag fredag, på Internationella kvinnodagen, vill vi även uppmuntra dig att sprida din kraft vidare till en annan kvinna – passyourpower. Tävla om ett kit med valfria tights och topp genom att tagga en syster som du skickar kraft till under bilden ovan på SportHälsas Instagram. Bästa kärleksförklaringen vinner och glöm inte tagga: #passyourpower

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.