Är det hälsosamt att se sport på TV?

Är det hälsosamt att se sport på TV?

Nu kan du rättfärdiga dina kvällar framför Tv:n. Du mår bättre av det, visar studier.

De flesta associerar inte en match på TV med god hälsa för den som ser på matchen, men faktum är att det finns studier som visar att det kan vara hälsosamt att se på sport på TV och inte bara när man tränar framför den. När matchen drar igång så kommer den som ser på eventet att dra nytta av kroppens reaktioner som till exempel en snabbare hjärtfrekvens, bättre blodflöde och ökad aktivitet i det sympatiska nervsystemet.

Har man dessutom lagt en slant på matchen hos en sportsbetting sajt som William Hill så kanske man vinner pengar som gör att man blir lite extra glad vilket också är bra för hälsan.

Du är där ditt sinne är
Det finns faktiskt tester som visar att vi kan påverka kroppen enbart genom att tänka oss in i situationer och sammanhang. Nervsystemet skickar signaler även då det bara handlar om tankar. Om du ser en aktiv fotbollsmatch, hästkapplöpning, simning eller annan sport som är bra för kroppen så kommer din egen kropp att reagera på liknande vis som om du själv hade befunnit dig där på fältet, på hästen eller i poolen.

Sport eller såpopera
Det tycks alltså vara nyttigt att se på sport men allting är förstås relativt. Om du väljer att sitta i soffan med en öl och betta på Champions League istället för att ta ett varv i skogen så kan man inte säga att du har gjort det bästa valet för din hälsa. Men om det är ett sportevent eller en repris av Rederiet så är sportevenemanget det bästa valet.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras