Recept – hemmagjord och nyttig blåbärssoppa

Recept - hemmagjord och nyttig blåbärssoppa

Vår kostexpert Yvonne Lundgren tipsar om ett enkelt recept på hemmagjord och nyttig blåbärssoppa!

Näringsvärde per 100 gram blåbär

Energi 221 kJ

Energi 53 kcal

Protein 1 g

Fett 0,8 g

Mättade fettsyror 0 g

Kolhydrater 9 g

Fibrer 3 g

C-vitamin 8 mg

D-vitamin 0 mcg

Folat 10 mcg

Järn 0,6 mg

Zink 0,2 mg

Kalcium 23 mg

Blåbär är ett effektivt naturmedel mot matsmältningsstörningar och diarréer vilket gör att blåbärssoppa är ett perfekt alternativ mot orolig mage. Kostexperten Yvonne bjuder på ett enkelt och nyttigt recept på blåbärssoppa som gör att du slipper onödigt socker.

Ingredienser:

0,5 l ekologiska blåbär

1-2 msk ekologisk honung

7 dl vatten 1,5 dl potatismjöl

Blanda bär, honung och vatten i en kastrull. Låt koka 2-3 minuter. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt redningen försiktigt under omrörning. Låt koka upp. Väldig lätt, gott och nyttigt!

Yvonnes blogg kan du läsa här.

3 Comments
  1. Jag misstänker att det ska stå nåt annat än 1,5 dl potatismjöl. Blev kräm/sylt av det. Ska det vara msk eller tsk? 🙄

Leave a Reply

Your email address will not be published.