Gör kvällen krispigare med en polentapizza

Gör kvällen krispigare med en polentapizza

Glutenfri, krispig och alldeles gyllengul i bottnen tack vare majsen. Polenta är något fler borde upptäcka! Här bjuder Emelie Persson på bloggen Emeliefitness på sina ingrediensförslag.

Min absoluta favoritpizza! Mer krispig pizza få du leta efter. Den är dessutom glutenfri!

Till 1 pizza: Du behöver.
250 gram polenta (majsgryn)
50 ml kokosolja
Salt, peppar
0,5 pkt ekologisk krossade tomater
75 gram parmesanost
175 gram mozarella.

Lägg på vad du vill ha på pizzan, tex kyckling, tonfisk eller varför inte göra en vegetarisk pizza!

1. Koka 350 ml vatten och häll i polentan. Låt koka tills polentan blir som en deg. Lägg sedan ut det på ett bakplåtspapper.

2. Använd 2 bakpapper (ett i botten och ett på toppen), börja sedan forma och rulla ut.

         3Lägg degen i en ugnsfast form och placera i ugnen på 180 grader i 15 min. Ta den ut och vänd den upp och ner. Sätt in den i ugnen 10 min till eller tills du ser de är knaprig.
Ta ut den ur ugnen och låt den svalna i 10 min. Sätt nu ugnen på 220 grader.    

               4. Bred ut tomatsåsen och gör din egna favoritpizza (jag gjorde med oxfilekött som du ser uppanför på bilden). Lägg sedan parmesan och mozarellaosten över, och krydda med oregano.

               5. Placera pizzan i ugnen mellan 8-10 min.

Text och foto: Emelie Persson som bloggar
HÄR.
Emelie jobbar heltid som personlig tränare, gruppträningsinstruktör och kostrådgivare. Träning, hälsa och kost är hennes stora passioner och hon brinner för att kunna påverka och hjälpa andra till ett bättre liv. Själv är hon väldigt allsidig i sin träning och i hennes blogg inspirerar hon oss med träningsupplägg (speciellt funktionell träning), kost och recept och hur man finner balans till att leva ett hälsosamt liv!

Skriv ut recept
Gör kvällen krispigare med en polentapizza
Gör kvällen krispigare med en polentapizza
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Gör kvällen krispigare med en polentapizza
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.